-
Na Velkopavlovicku v Národní soutěži vín zvítězilo André
Aktuálně , 24. 8. 2016Velkopavlovická podoblast bývá tradičně baštou červených vín. Není tedy velkým překvapením, že šampionem podoblastního kola Národní soutěže vín 2016 se na Velkopavlovicku stalo červené víno. Loni to byl Cabernet Moravia, letos došlo na dalšího moravského šlechtěnce – André. Z řady Chateau Dowina zrající na barikových sudech od Vinselektu Michlovský z ročníku 2013. -
Za degustací vín do vinařství Tanzberg v Bavorech (i Mikulově)
Vinařská turistika , 21. 8. 2016Vinařství Tanzberg Mikulov je už jistě mezi vínomilci ve známosti. Výrazné lahve, zajímavá produkce prakticky všech typů vín, které se ale brzo stávají nedostatkovým zbožím. Ochutnat průřez zdejší produkcí můžete přímo v budově vinařství ve firemní vinotéce v Bavorech nebo v letní sezoně i v degustačním sklepě pod mikulovským Svatým kopečkem. -
Prvním šampionem Národní soutěže vín 2016 se stal slovácký rýňák
Aktuálně , 19. 8. 2016V závěru minulého týdne se rozběhly nominační soutěže do Salonu vín 2017. První na řadě byla Slovácká podoblast, která v minulých letech přinesla zajímavé výsledky. Nejinak tomu bylo i tentokrát, zvítězilo víno menšího vinaře Milana Sůkala – Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr. -
Otevřené sklepy Čejč 2016: Solidní vína nám připravila příjemné překvapení
Reportáže , 16. 8. 2016Na otevřené sklepy do Čejče jsme se chystali už několik let, vždy nám ale do tohoto prázdninového termínu „něco vlezlo". Tentokrát už se nám podařilo návštěvu zrealizovat a věru jsme nebyli zklamáni. -
Degustace s Králem vín naplní kalendář
Pozvánky , 11. 8. 2016Král vín není jen klasická soutěž vinařů. Pojí se s ní i velké množství akcí, na kterých mají vínomilci možnost oceněná vína ochutnat. Rádi toho ochutnáte co nejvíce? Nebo raději dáte přednost řízené degustaci? Obě touhy můžete uspokojit. Pojďme si shrnout, co se v roce 2016 nabízí. -
Degustace vína: Vůně vína rozvíjí vaši fantazii
Když jsme víno pořádně prozkoumali zrakem, je na čase zapojit další smysl. Vůně vína je pro mnohé konzumenty klíčová a často výrazně ovlivňuje jejich výsledný dojem z vína. Nos je opravdu nejdůležitějším orgánem a používáme jej i při chutnání vína – těkavé vonné sloučeniny se při polykání a vydechování opět dostávají do nosní dutiny a procházejí přes zdejší čichové receptory.



