Dobré víno, ale čekal jsem víc. Na to, že má za sebou 12 měsíců zraní v dubovém sudu a téměř 2 roky zraní v lahvi jsem si představoval výraznější vůni a hlavně chuť, která je patrná po citrusových plodech, minerální, s průměrnou perzistenci. Viskozita nízká. Zraní v dubovém sudu krásně natáhlo zlatavou barvu vína.
Barva zlatožlutá, viskozita minimální, ve vůní "rulandsky" neutrální. Kabinetní zařazení tohoto vína je znát nevýraznou chutí. I přes dostatečný zbytkový cukr a vyšší kyselinu je víno málo extraktivní a šťavnaté, na ročník 2017 až fádní. Když bych to řekl nevybíravě, tak mi připadá, jako by bylo ředěné vodou :)
Řídké víno s jasně rozpoznatelnými tóny trávy, kopřivy a angreštu. Peprné a kořenité. Kdo má rád tyto drsná až ocelová odrůdová vína si jistě pošmakne.
Chtěl jsem okusit, jak chutná víno vyrobené z přezrálých bobulí o neuvěřitelné cukernatosti 38° NM. Barva krásná, se zlatavými odstíny. Viskozita zanechává zřetelnou přilnavost vína na pohárku. Vůně sladká, medová. Chuť vína je rovněž silně sladká, co taky od tohoto výběru z cibéb čekat, že jo. Očekával jsem, že velmi vysoká kyselinka ukočíruje ten kopec cukru, ale bohužel není tomu tak. 170g/l cukru značně zastírá charakter odrůdy a to jsem zvyklý na tokajské vína, takže mám sladkost rád. Chutná jako sirup, jenž se dá téměř kousat a dá se pít opravdu jen po troškách. V závěru sladkost střídá minerální dochuť.
Chceme vám poskytovat ty nejlepší služby, proto na našich stránkách používáme cookies. Cookies nám pomáhají k tomu, abyste měli skvělý zážitek z webu. Používáním tohoto webu s tímto používáním souhlasíte.
Jsou nezbytné pro samotné používání (nelze vypnout).