Francouzské klony, dva sběry 23 NM a 24 NM, 14 dní macerace, použity dva roky staré dubové sudy.
Už vůně hodně svůdná, mladá, ovocitá po jahodách, červeném rybízu, třešních. Tělo plné, už teď uhlazené, primárně ovocité, svěží, vybalancované, komplexní. Ukázkově odrůdový, parádní. Jestliže takto chutná rok starý Pinot, jaký asi bude za pár let?
Ota Ševčík je zakládající člen Autentistů...škoda jen, že pojem Autentista je u nás v ČR dost často spojován s vinaři, kteří vyrábí vína s vadami...což v případě Ševčíka absolutně neplatí... Ota Ševčík je perfekcionista, který hospodaří BIO (nikoliv Biodynamicky!, neplést) a vyrábí precizní vína....
Pro mě legendární víno, na naše poměry bych řekl až unikátní.
Víno mě ohromilo někdy v roce 2019 na degustaci ZVB v Grébovce, hned si jej zakoupil a dnes konečně otevřel. 5 let v paneláku při běžných teplotách, světe div se, přežilo bez újmy. Ve vůni meruňky s pěknými, i když ne příliš výraznými petrolejovými tóny. Parádní páteřní kyselinka víno drží stále ve formě, máte jí plnou pusu. Dochuť mohutná a dlouhá. Toto je archivní rýňák přesně dle mého gusta, který krásně nazrává. Nakonec výčet ocenění, které toto víno získalo, by se sem možná ani nevešlo.
Víno má dlouhý plný korek a viděl jsem jej ještě prodávat na www.palavskavina.cz.
Celkem by mě zajímalo, jak toto víno vznikalo (sud/nerez, jaké kvasinky, enolog....).
Můžu potvrdit, že dřevo již ve vůni ustoupilo a víno je opravdu znamenité. Tentokráte se vyplatilo počkat si...teplý ročník 2018, terroir Pálavy a Merlot k sobě jdou.
Nádherné, středně intenzivní aroma ostružin a černého rybízu, chuť plnější, koncentrovaná, s čokoládovými podtóny...no radost pít. Toto víno se Jindrovi opravdu vydařilo. Těšil jsem se i na Frankovku z Kounic v jeho podání...tak jen doufám, že se rozpracovaného ročníku 2024 ujme někdo podobně šikovný.
Jde o tři francouzské klony Pinotu Noir (115, 777 a 828), jedná se o mladší výsadbu. Víno dokonale vyvážené, plné, opulentní a šťavnaté. Ve vůni kompotované třešně, trošku do povidel a i vyčiněná kůže by se našla.
Vysoká škola, sváteční víno, dokonalá harmonie.
Přírodní, nečířené, nefiltrované víno. Mělo by se jednat o trať Terasy a německé klony. Použity vlastní kvasinky. Víno zrálo na barrique sudech. Síření minimální!
Vůně méně výrazná, převážně ovocná (třešně, jahody), sud velmi pěkně zakomponovaný. Chuť navazuje, je hladká a kulatá. Víno má elegantní projev, pěkné ovocné taniny, a zdobí ho lehkost a zároveň plnost. Dlouhá perzistence.
Vynikající Pinot Noir z Moravy, pro mě překvapivě, vzhledem k ročníku 2020, z degustovaných čtyř ročníků vyznělo nejlépe.
60% Fr + 40% Zw, ruční sběr, zrálo 12 měsíců ve francouzských dubových sudech barrique.
Velká moravská paráda za relativně ještě dobrý peníz. Tímto se má ČR prezentovat venku. Již teď komplexní, strukturované a harmonické, ale hlavně typicky moravské, červené víno.
Na webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies. Svůj souhlas můžete snadno upravit kliknutím na tlačítko „Nastavení“.
Chceme vám poskytovat ty nejlepší služby, proto na našich stránkách používáme cookies. Cookies nám pomáhají k tomu, abyste měli skvělý zážitek z webu. Používáním tohoto webu s tímto používáním souhlasíte.
Jsou nezbytné pro samotné používání (nelze vypnout).
Už vůně hodně svůdná, mladá, ovocitá po jahodách, červeném rybízu, třešních. Tělo plné, už teď uhlazené, primárně ovocité, svěží, vybalancované, komplexní. Ukázkově odrůdový, parádní. Jestliže takto chutná rok starý Pinot, jaký asi bude za pár let?
Ota Ševčík je zakládající člen Autentistů...škoda jen, že pojem Autentista je u nás v ČR dost často spojován s vinaři, kteří vyrábí vína s vadami...což v případě Ševčíka absolutně neplatí... Ota Ševčík je perfekcionista, který hospodaří BIO (nikoliv Biodynamicky!, neplést) a vyrábí precizní vína....