Víno z řady Faces, primárně se má jednat o kupáže různých odrůd, typů vinifikací a stylů. Mají to být vína zábavná, svěží, ovocná s minimem zásahů, bez filtrace, tzv. na skleničku. Etikety má na svědomí Jaromir99 (Alois Nebel).
V tomto případě jde ale o čistý tramín, který kratší chvíli maceroval na slupkách, takže se jedná o lehčí styl oranžády. Růže, liči, kořenitost, lehkost, čistý projev, nízký alkohol.... zkrátka velmi dobře pitelné. Palec nahoru za suchost...:-)
Cuvée Gewürztraminer 50 %, Pinot Gris 50 %, šlapání celých hroznů, 10denní macerace hroznů, spontánní kvašení, bez použití enzymů, zrání 18 měsíců v dubových sudech 500 l, proběhla JMF, nefiltrováno.
Už když jsem kupoval toto víno a zjistil, že je zde hodnocení od Gaslyho, tak mi po jeho přečtení bylo jasné, že do žádného velkého hodnocení se pouštět asi nebudu...:-)
Barva už spíše hnědo-oranžová, vůně je opravdu zážitek, kam se hrabou selektované kvasinky...v chuti navíc přezrálá jablka, propolis, bylinky...nemusí to každému chutnat, ale jedná se o opravdu podařené přírodní víno v podstatě bez cukru. Ve víně nenajdete žádné rušivé vjemy, tříslovinek a hořčinek je tam tak akorát...
10-denní macerace, fermentace v otevřené kádi, zrání v dubovém a akátovém sudu.
Šťavnaté víno s příjemnou tříslovinou a kořenitostí, oranž tak akorát. Entrée pro ty, co chtějí začít s tímto druhem vín. Velmi vydařené. Mohli byste namítnout, že je ve víně vyšší alkohol (14%), ale při nulovém cukru je to pouze analytická hodnota...
Víno s depotem. Ve vůni inzerovaný propolis, trošku octovinky a těkavky. Vůně tedy trošku odlišná od standardních vín, ale budiž....musíte si zvyknout :-) Chuť je plná, avizovanou chlebnatost tam taky nalézám, ale octový koneček stahuje hrdlo...Víno mi stylem připomíná kvevri... k pozitivním stránkám tohoto vína patří, že má 0 (ano, čtete dobře) gramů cukru (což vůbec nepoznáte) a 34 ppm síry, což je méně než bývá u naturálních vinařů obvyklé....dále je to bez aditiv, bez číření a bez filtrace.
Covidové víno...
Oranžáda, směs SVG a TČ, macerace probíhala zvlášť po dobu 6, resp. 5 týdnů, opět spontánní fermentace, zrání na akátovém sudu.
Tak tento kousek mi nesedl - ve vůni tóny cigaret, popelníku....v chuti zase výraznější kyselinka.
Na webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies. Svůj souhlas můžete snadno upravit kliknutím na tlačítko „Nastavení“.
Chceme vám poskytovat ty nejlepší služby, proto na našich stránkách používáme cookies. Cookies nám pomáhají k tomu, abyste měli skvělý zážitek z webu. Používáním tohoto webu s tímto používáním souhlasíte.
Jsou nezbytné pro samotné používání (nelze vypnout).
V tomto případě jde ale o čistý tramín, který kratší chvíli maceroval na slupkách, takže se jedná o lehčí styl oranžády. Růže, liči, kořenitost, lehkost, čistý projev, nízký alkohol.... zkrátka velmi dobře pitelné. Palec nahoru za suchost...:-)