Nejsladší z aktuální nabídky Vinařství NEPRAŠ & Co., polosuchý šeďák s devíti gramy zbytkového cukru, který získal medaili například na International Wine & Spirit Competition v Londýně nebo na Weinparade v Poysdorfu. Díky osmihodinové maceraci po vylisování na (červených) slupkách má lehce narůžovělou barvu, v chuti lze poznat zelené jablko a meloun.
Extrémně suchý vlašák, který musí nadchnout každého skutečného milovníka suchých vín. Tohle je přesně to víno typické pro Pálavu - velmi minerální (roste na části stráně Pálavy, kde se vyskytuje ernstbrunský vápenes, který má právě na specifickou mineralitu a slanost velký vliv) a přesně zapadající do filozofie výrobce. Radomír Nepraš s enologem Ondřejem Veselým se rozhodně nepodbízejí prvoplánovými navoněnými víny, ale vyrábí víno pro náročného konzumenta. Tento třináctkový vlašák se tedy logicky netrefí do noty každé "slečince", ale stojí opravdu za to. Mám možnost pravidelně chutnat už od sklizně a nutno dodat, že se víno již od začátku velmi zajímavě vyvíjí a přestože se jedná o kabinet, čeká ho dle mého skromného odhadu velká budoucnost. Víno bylo jako jediné z ročníku 2013 tohoto vinařství školeno více než 10 měsíců od sklizně v nerezovém tanku (ostatní vína zrála v dubu). Doporučuji.
Skvělé víno, ke kterému mám doslova osobní vazbu. Pavlovská viniční trať U Božích muk je to nejlepší, co Templářům s koupí Reistenu připadlo. Kéž by i všechna jejich vína od ročníku 2013 dál vína držela alespoň z půlky takovouto kvalitu. Přímo u vinaře už tento PB k dostání dávno není, ale narazíte-li na něj někde jinde, rozhodně doporučuji ke koupi.
Nejsladší z aktuální nabídky Vinařství NEPRAŠ & Co., polosuchý šeďák s devíti gramy zbytkového cukru, který získal medaili například na International Wine & Spirit Competition v Londýně nebo na Weinparade v Poysdorfu. Díky osmihodinové maceraci po vylisování na (červených) slupkách má lehce narůžovělou barvu, v chuti lze poznat zelené jablko a meloun.
Extrémně suchý vlašák, který musí nadchnout každého skutečného milovníka suchých vín. Tohle je přesně to víno typické pro Pálavu - velmi minerální (roste na části stráně Pálavy, kde se vyskytuje ernstbrunský vápenes, který má právě na specifickou mineralitu a slanost velký vliv) a přesně zapadající do filozofie výrobce. Radomír Nepraš s enologem Ondřejem Veselým se rozhodně nepodbízejí prvoplánovými navoněnými víny, ale vyrábí víno pro náročného konzumenta. Tento třináctkový vlašák se tedy logicky netrefí do noty každé "slečince", ale stojí opravdu za to. Mám možnost pravidelně chutnat už od sklizně a nutno dodat, že se víno již od začátku velmi zajímavě vyvíjí a přestože se jedná o kabinet, čeká ho dle mého skromného odhadu velká budoucnost. Víno bylo jako jediné z ročníku 2013 tohoto vinařství školeno více než 10 měsíců od sklizně v nerezovém tanku (ostatní vína zrála v dubu). Doporučuji.
Skvělé víno, ke kterému mám doslova osobní vazbu. Pavlovská viniční trať U Božích muk je to nejlepší, co Templářům s koupí Reistenu připadlo. Kéž by i všechna jejich vína od ročníku 2013 dál vína držela alespoň z půlky takovouto kvalitu. Přímo u vinaře už tento PB k dostání dávno není, ale narazíte-li na něj někde jinde, rozhodně doporučuji ke koupi.
Na webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním všech cookies. Svůj souhlas můžete snadno upravit kliknutím na tlačítko „Nastavení“.
Chceme vám poskytovat ty nejlepší služby, proto na našich stránkách používáme cookies. Cookies nám pomáhají k tomu, abyste měli skvělý zážitek z webu. Používáním tohoto webu s tímto používáním souhlasíte.
Jsou nezbytné pro samotné používání (nelze vypnout).