-
Víno v plechovce: stabilní prostředí plechu pro uchování nápoje i snaha udělat pití vína přístupnější
Zatímco u nás se na víno v plechovce většina lidí dívá ještě stále s nedůvěrou, ve světě už si získalo renomé. Víno v plechu sbírá „devadesátky” ve slepých degustacích, rozlévá se v prestižních restauracích a v proslavené americké vinařské oblasti Napa mu je věnovaný dokonce celý vinný bar. Plechovka nabízí perfektně stabilní prostředí pro uchování vína a navíc se stala i symbolem kampaně proti přílišné nadutosti vinařského světa. -
Jan Stávek: Prvotní nezájem konzumentů o cuvée jsem bral jako příležitost
Jan Stávek bezesporu patří mezi nejvýraznější osobnosti tuzemského vinařství. Muž, který prošlapává mnoho cest, se stal významným propagátorem vín fortifikovaných či rosé, ale vrhá se i do výroby pét-natu či vermutu. Témat k rozhovoru je tedy požehnaně a to jsme naznačili jenom ta spojená s výrobou vína... -
Horká čokoláda s červeným vínem – dvojitá dávka štěstí
Všichni se shodneme na tom, že sklenička vína a čokoládová pralinka patří k sobě. Zkoušeli jste ale někdy ochutnat kombinaci horké čokolády a červeného vína? Ne? Tak to jste možná přišli o jeden z velkých chuťových požitků. Z téhle kombinace chutí totiž spadne brada i konzervativnímu milovníkovi vína. Nevynecháme podrobný recept.



