Tramín červený 2022, Jančura rodinné vinařství
Barva
Oranžové
Přívlastek
Zemské víno
Cukry
Suché
Objem
750 ml
Alkohol
12 % obj.
Cukry
0 g/l
Kyseliny
5 g/l
Archivace do roku
2028
Šarže
08/22
Cena
360 Kč
Česká republika, oblast Morava, Slovácká podoblast, obec Staré Město, trať Vinohrady
Tajemství výroby spočívá v tom, že se pomleté hrozny oddělené od třapiny vloží do kvevri a nechá se spontánně rozkvasit. Během kvašení se rmut pravidelně míchá. Po dokvašení se kvevri uzavře víkem a víno v něm bez jakéhokoliv zásahu zraje až do května. Vyšší teploty by mohly vínu uškodit, a proto je potřeba jej v květnu vyndat i se slupkami a vylisovat.
Před podáváním doporučujeme dát víno na týden do lednice, aby veškeré kaly usedly na dno láhve. Víno opatrně dekantujeme a tím oddělíme kaly od zbytku vína. Pak si můžete vychutnat čiré víno. Ve vůni je cítit pronikavá vůně sušených meruněk.
Před podáváním doporučujeme dát víno na týden do lednice, aby veškeré kaly usedly na dno láhve. Víno opatrně dekantujeme a tím oddělíme kaly od zbytku vína. Pak si můžete vychutnat čiré víno. Ve vůni je cítit pronikavá vůně sušených meruněk.




