-
Sladké a suché víno aneb Cukry, kyseliny, alkohol
Slovní popis obsahu cukru je jedním z povinných údajů, který naleznete na etiketě každého vína. Ne všichni však tuší, co se pod ním vlastně skrývá. Často mají zažité, že jim chutná jeden typ vína, a mohou být překvapeni, jak může suché víno chutnat sladce a naopak polosladké kysele. Pojďme si v těch sladkostech udělat jasno. -
Vinné sklepy Skalák letos získaly šampiona slovácké podoblasti
První na řadě s hodnocením moravské části Národní soutěže vín byla vína ze slovácké podoblasti. Neopakovalo se loňské vítězství červeného vína, pozici šampiona si vydobylo Rulandské šedé od Vinných sklepů Skalák, které nejsou na čelních pozicích žádným nováčkem. -
Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Mikulovské vlašáky
Po rýňácích je třeba zmínit i další klíčovou odrůdu naší domoviny. Že nejlepší Ryzlinky vlašské vznikají na Mikulovsku, se snad nemusíme s nikým přít. Mezi špičku zpracovatelů této odrůdy patří bezpochyby tři vinařství, jejichž vlašáky jste minulý týden v naší databázi vysoce hodnotili.



